Publicerad den

Stora modeinfluencers

Förr i världen var det främst kändisar och stora modehus som avgjorde vad som var mode. Men med sociala medier har influencers blivit de som är allra störst och många använder sig av sociala medier för att få inspiration vad gäller mode. I den här delen får du veta mer om några av världens, och Sveriges största modeinfluencers.

Kim Kardashian

Kim Kardashian är en av världens största influencers med sina 307 miljoner följare. Hon slog igenom i realityserien keeping up with the Kardashians och är bland annat känd för hennes känsla för mode. Hon har bland annat sitt egna varumärke Skims som fokuserar på att ta fram shape wear för kvinnor.

Chiara Ferragni

Chaira Ferragni är en italiensk modeinfluencer som slog igenom med sin modeblogg på 00-talet och är idag en av världens största influencers. Idag har hon sitt egna klädmärke och är en stor entreprenör och influencer.

Matilda Djerf

Matilda Djerf är en svensk modell och modeinfluencer. Hon är en av Sveriges största influencers med sina 2,7 miljoner följare. På sin Instagram visar hon upp olika utstyrslar och gör reklam för sitt egna klädmärke Djerf Avenue.

Cole Sprouse

Det finns såklart också manliga modeinfluencers. En av de största heter Cole Sprouse och slog igenom som skådespelare redan som barn tillsammans med sin tvillingbror Dylan. Idag är Cole både skådespelare och en modeikon. Hans Instagram har hela 36 miljoner följare och många tittar in i hans flöde för att få inspiration på mode.

Kenza Zouiten

Kenza Zouiten är en svensk modeinfluencer som även hon började sin karriär som modell och modebloggare. Idag är Kenza en stor entreprenör och har haft ett flertal klädmärken.