Publicerad den

Kläder till din hund

Kläder är ett stort intresse för många, vissa fokuserar lite mer på att se bra ut medan andra väljer att vara bekväma och bryr sig inte hur de ser ut. Sedan finns det modeintresserade hundägare som tar sitt intresse för kläder ett steg längre, och det är att köpa kläder till sin hund.

Det är inte alla som håller med om att hundar ska bära kläder. Men det finns faktiskt situationer då det kan vara en väldigt bra idé, till exempel på vintern. Det finns nämligen en chans att din hund kan börja frysa och inte vill gå ut. Då är det bra om du har en liten jacka och hundskor som du kan sätta på hunden. Ett par hundskor skyddar tassarna så din hund klarar att springa runt i snön utan att skada sig eller bli för kall. Bra vinterkläder är alltså någonting du kan hitta till din hund och inte endast till dig själv.

Det viktiga när du väljer hundskor och kläder är att du väljer rätt plagg för din hundras. Vissa raser har nämligen väldigt kort päls och behöver därför varmare kläder. Har din hund däremot längre och tjockare päls kan det gå bra med en tunnare tröja. Skor till hunden kan dock vara bra oavsett ras om ni ska vara ute i kylan under en längre stund.