Publicerad den

Praktiska kläder för härliga vinterdagar utomhus

Vintern är en fantastisk årstid. Särskilt om det snöar och himlen färgas i rosa toner, och du dessutom kan njuta av det ljuvliga landskapet utan att frysa. Med rätt sorts praktiska kläder blir vinterdagarna en fröjd snarare än en utmaning.

Ta dig an snödrivorna i tåliga vinterskor

Man ska aldrig underskatta vikten av att ha på sig rätt sorts skor. Det här gäller inte minst i vintertid när underlaget kan vara vått och halt. På exempelvis https://www.johnells.se/ hittar du tåliga goretexskor som har en bra uppbyggnad nerifrån och upp.

Skornas utförande gör att du kan få ett bra grepp på is och grus, samtidigt som du förblir torr om tårna. Välj hellre uppbyggda sulor med en ojämn yta framför helt släta sulor när du ska köpa vinterskor.

Tänk på att du också kan komplettera skorna med ett par broddar, som minskar halkrisken när du är ute och går.

Tåliga goretexskor gör att du kan ta dig an snödrivorna och förbli torr om tårna.

Välj en vinterjacka eller ett termoställ

På https://www.johnells.se/ hittar du även vinterjackor och termoställ i goretex och andra tåliga material. Huruvida en vinterjacka eller ett termoställ är bäst val beror på vilka vinteraktiviteter du ska ägna dig åt.

Om du mest planerar att röra dig i stadsområdet kanske det räcker med en varm och skön jacka. Ska du däremot leka och sporta i snödrivorna ger ett termoställ med såväl jacka som byxor troligen bäst skydd.

Numera har många av vinterjackorna både en snygg och funktionell design. Du måste alltså inte köpa två olika plagg för att kunna känna dig välklädd när det behövs.

Genom att bära ett underställ kan du hålla värmen även utan termobyxor – men givetvis inte stöta bort vätan från snö och slask. Då krävs riktiga goretexbyxor, eller en termobyxa i liknande materiell som goretex.

Håll värmen med hjälp av ett underställ

Ett typiskt underställ består av både tröja och byxa. Det är vanligen gjort av ull eller ett annat material som bevarar kroppsvärmen och till på köpet andas. Plaggen är i regel så tunna att du kan bära dem under en annan tröja och byxa.

Varför ha på sig ett underställ? Jo, för att det hjälper dig hålla värmen när det är minusgrader utomhus och samtidigt bevara smidigheten i stegen. Om du ändå inte ska vistas i snön, i det blöta, kan ett underställ vara mer praktiskt än ett termoställ.

Komplettera med mössa, halsduk och vantar

Ingen vinterklädsel är komplett utan mössa, halsduk och vantar. Även i det här fallet kan du välja vinterkläder i goretex, och detta hos bland andra https://www.johnells.se/. Om du ska klä dig fint kan du köpa mössa och vantar i stickade material.

Kläder