Publicerad den

Fixa en komplett basgarderob

Att ha en stark och tidlös garderob är alltid en bra idé. När du har en bra basgarderob kommer du förmodligen aldrig att ha en klädkris mer. Nyckeln till en riktigt bra basgarderob handlar om att investera i plagg som är tidlösa och klassiska. I en basgarderob har exempelvis jeans en given plats. Du kan med fördel ha fler än ett par jeans. En basgarderob ska du fylla med snygga basplagg som går att matcha med allt i garderoben. När plaggen går att matcha med varandra kan du alltid kombinera ihop snygga looks.

Rensa i garderoben

Det viktigaste som du bör ha i åtanke när du bygger en basgarderob är att den inte ska bestå av trendiga plagg. En basgarderob ska endast innehålla plagg som du kan använda säsong efter säsong utan att tröttna på dem eller att kläderna ska bli omoderna. Det första du ska göra när du ska fixa en basgarderob är att rensa. Du kan ha som tumregel att plagg som du inte har använt det senaste året kan du sålla bort från garderoben. Även plagg som är trasiga eller inte längre passar hör inte hemma i din basgarderob. Behåll heller inga plagg av nostalgiska skäl. När du rensar gör du plats i garderoben för kläder som du gillar på riktigt.

Välj plagg i bra och hållbara material

Nästa steg är att investera i bra basplagg. Jeans är ett ikonisk plagg som aldrig går ur tiden. Försök att hitta ett par jeans som verkligen sitter bra och som du kan ha till alla möjliga överdelar. Om du hittar några riktiga favoriter kan du med fördel köpa två par av den modellen. Det bästa när du bygger en basgarderob är att köpa plagg som är gjorda av bra material som håller. Exempelvis är plagg i kashmir och ull en bra investering. Sådana plagg håller väldigt länge. Förutom jeans är en vit skjorta, en tidlös kappa, en stickad tröja, sneakers, t-shirts i neutrala färger och en svart klänning plagg som platsar i en basgarderob. Tänk på att du inte behöver köpa alla plagg på en gång, det kostar en del att bygga en basgarderob.