Publicerad den

Komplettera din walk-in closet med ett hemmaspa

Har du lagt ned mycket tid och pengar på att skapa dina drömmars walk-in closet? Då vill du säkert också känna dig fin när du glider in i den för att sätta på dig dagens outfit, och vad får en egentligen att känna sig finare eller fräschare än en dag på spa? Tänk om du kunde fixa ditt eget hemmaspa. Det kan du faktiskt, och det behöver inte vara speciellt svårt alls. Läs vidare för att få tips på hur du ordnar en riktig spa-upplevelse hemma.

Kasta duschdraperiet

Något som verkligen inte bidrar till en spa-känsla är tråkiga duschdraperier. Dessa är sladdriga och obehagliga och brukar dessutom bli ganska sunkiga med tiden. Byt därför ut din gamla duschlösning mot en duschhörna att duscha i. En sådan har dörrar i glas som du stänger kring dig när du duschar, något som förhindrar att badrummet blir obehagligt och vått. Du kan dessutom hitta många olika modeller av duschhörnor, vilket gör att det kommer att vara enkelt att finna en som passar ditt badrum. Varför inte en med svart spröjs, eller en stilren helt i glas?

Skapa spa-känsla

När du har installerat din duschhörna är det dags att börja skapa en spa-känsla i badrummet. Släng alla udda handdukar och byt ut dem till enhetliga i ett tjockt och lyxigt material. Investera också i en skön och fluffig badrumsmatta som är härlig att sätta fötterna på. Se även till att skaffa förvaring till alla lösa prylar så att de inte står framme och skräpar. I ditt spa-badrum vill du nämligen ha en lugn känsla utan småsaker som stör.

Växtlighet är också bra att ha i badrummet. Satsa på gröna växter som trivs i en fuktig miljö. Sist men inte minst ska du investera i några väldoftande ljus som du kan njuta av när du duschar. Här finns fler tips om hur du ordnar ett härligt hemmaspa.

Ta hand om din kropp

Ingen vill trä senaste höstmodet på en torr och narig kropp som kliar. Det kommer att göra att kläderna sitter obekvämt och att du inte känner dig speciellt fin. Satsa därför på att investera i bra kroppsprodukter att använda i ditt hemmaspa. I din duschhörna tvättar du dig med en lyxig duschkräm eller duscholja. Sedan smörjer du in dig med en väldoftande body butter. En gång i veckan kan du också passa på att skrubba kroppen med en bra peeling. Den tar bort döda hudceller och lämnar huden mjuk och len. Målet med ditt hemmaspa är att du ska känna dig fin och uppfräschad när du stiger in i din walk-in closet för att klä dig. Som du säkert märkt är det inte svårt att skapa den härliga känslan. Allt som behövs är små, enkla medel.