Publicerad den

Så får du barnkläder att hålla länge

Som småbarnsförälder får du snabbt lära dig att barnens garderober behöver bytas ut lika ofta som du byter toalettpapper eller sätter in en ny duschkräm i badrummet. Orsaken till det ständiga klädbytet beror blad annat på att barnen växer ur kläderna. Det kan också handla om att de ramlar, klättrar, leker och river hål eller att de råkar förstöra kläderna med matfläckar som aldrig går bort.

Har du tröttnat på att köpa nya kläder till barnen på en veckobasis eller försöker du bara hålla hårt i pengarna under de kommande månaderna? Att inte vilja lägga ner för mycket pengar på nya kläder till barnen är inget ovanligt. Inte nog med att det snabbt kan tömma plånboken, utan det är också skadligt för miljö med en ständig konsumtion och produktion av plagg. Oroa dig inte! Vi vet att det inte är speciellt kul att köpa nya kläder så ofta och därför har vi rannsakat nätet för att hitta de bästa tipsen på hur du kan få barnens kläder att hålla mycket längre.

Välj ett högkvalitativt varumärke

Visst kommer kläderna bli dyrare i inköp, men du får också plagg som kan användas om och om igen. Några riktigt bra varumärken för barnkläder är Polarn och Pyret, samt Kids Brand Store. Fördelen med Kids Brand Store är att du hittar kläder i alla möjliga storlekar. Hos P.O.P finns endast kläder upp till ca 6 års ålder, men hos Kids Brand Store hittar du snygga kläder för barn i alla åldrar. Här får du även väldigt snabb leverans, så att du slipper gå i butiker med skrikande och övertrötta barn som bara vill gå hem.

Följ tvättråden

Barnkläder ska förvisso tåla lite mer, men det innebär inte att de per automatik inte slits om du tvättar felaktigt. Se till att du alltid följer de tvättråd som finns och att du använder dig av ett skonsamt och milt tvättmedel. Många tvättmaskiner har redan ”barnprogram” som du kan använda dig av. Dessa tvättprogram är framtagna för att skölja ur rester av tvättmedel mycket effektivare och samtidigt tvätta kläderna mer skonsamt.

Satsa på en större storlek

Att välja ett bra varumärke med högkvalitativa kläder är naturligtvis ett riktigt bra knep och detsamma gäller för att följa tvättråden. Vill du däremot vara säker på att kläderna kan användas så länge som det bara är möjligt rekommenderar vi att du även väljer kläder i en lite större storlek. Nu menar vi inte att din 3 åring ska gå runt i kläder som är sydda för barn å 5+ år, men genom att välja en storlek större kan barnet använda kläderna både nu och sen. Armar såväl som byxben kan enkelt vikas upp under tiden.