Publicerad den

Stora modehus

Ett modehus är ett klädföretag som säljer haute couture kläder. Det vill säga att de tillverkar kläder med en något större prislapp än vanligt. Modehusen har stor makt över modeindustrin och är de som bestämmer vad som ska vara inne för varje säsong. Det finns många modehus som är värda att nämna. I det här inlägget får du veta mer om några av dem.

Gucci

Ett modehus som är högaktuellt är Gucci som det nyligen släpptes en film om vid namn house of Gucci. Gucci är ett italienskt modehus som grundades år 1921 av Guccio Gucci. Från början var modehuset inriktat på resgods med bland annat väskor vilket modehuset är känt för än idag. Men de har numera ett betydligare bredare sortiment än så och är ett av världens största modehus.

Chanel

Chanel är ett franskt modehus som grundades år 1910 av Coco Chanel. Chanel var en av de första modehusen som styrdes av en kvinna och är därför en viktig del av modehistorien. Från början tillverkade modehuset främst hattar men utökade så småningom med att sälja kläder för kvinnor. Chanel blev snabbt en av världens största modehus och är det än idag.

Prada

Prada är ett italienskt modehus som grundades år 1913 av Mario Prada. Från början tillverkade företaget produkter av läder och är än idag starkt förknippad med väskor. Men idag består deras sortiment av både kläder och accessoarer för kvinnor.

Dior

Dior är ett franskt modehus som grundades år 1945 av skräddaren Christian Dior. År 1947 lanserades modehusets första kollektion och fick snabbt en popularitet. Idag består deras utbud av kläder och accessoarer för män och kvinnor.