Publicerad den

Populära klädkedjor

De allra flesta handlar sina kläder från klädkedjor. Idag kan du handla dina kläder både online eller i butik. Det finns många klädkedjor som är värda att nämnda. Här är några av de mest populära klädkedjorna:

H&M

H&M är ett svenskt klädföretag som grundades år 1947 av Erling Persson. Idag är H&M ett internationellt företag och har butiker runt om i hela världen. Från början sålde de enbart kläder för kvinnor. H:et står för hennes. M:et tillkom senare när de utökade med herrkläder och står för Mauritz.

Zara

Zara är en annan klädkedja som främst finns i de större städerna. Zara är ett spanskt klädföretag som grundades på 1970-talet. De säljer kläder både för dam och herr. Zara ägs av Inditex som är den största klädkedjan i världen. På andra plats kommer H&M.

Uniqlo

Uniqlo är en japansk klädkedja som grundades år 1949. Uniqlo har butiker över hela världen och är den tredje största klädkedjan. År 2018 öppnade de sin första butik i Sverige och säljer kläder för dam och herr.

Lindex

Lindex är en svensk klädkedja som har butiker över hela världen. Klädkedjan grundades år 1954. Från början fokuserade de främst på att ta fram underkläder för kvinnor. Idag består deras sortiment av kläder för kvinnor och barn.