Publicerad den

Olika klädstilar

Att ha sin egna klädstil är för många en riktlinje för vilken typ av plagg de föredrar att bära. Klädstilar kan kombineras med varandra och det finns många klädstilar. Här nedan får du några exempel på olika sorters klädstilar:

Street

Street wear eller street style är en populär klädstil bland unga människor. Klädstilen är både cool och bekväm och är ett mode som är taget från gatorna i stora och små förorter.

Chic

Chic är en vanlig klädstil bland kvinnor och kännetecknas av moderiktiga plagg som går att köpa på vanliga butikskedjor. Den är enkel men moderiktig och är därför enkel att klä sig i.

Casual

Casual är en ledig klädstil där bäraren har på sig enkla och bekväma plagg. De sitter inte åt och är ofta vad folk har på sig när de är på hemmaplan. Till exempel huvtröja, t-shirt och mjukisbyxor.

Bohemisk

En bohemisk klädstil är ofta mer färgstark och består av löst sittande plagg. helst långa klänningar med olika typer av mönster. Den bohemiska klädstilen är inspirerad av woodstock-festivalen som hade sin prime på 1960/70-talet.

Klassisk

En klassisk klädstil är en klädstil som aldrig går ur tiden och passar för alla tillfällen. Den består vanligtvis av enkla skjortor, kostymbyxor eller en enkel kjol eller klänning.